Matematik

Retningsafledte

08. marts 2011 af Elturis (Slettet)

Jeg har en funktion:

f(x,y)=√(x^2+5y) 

Og jeg skal svare på følgende spørgsmål som jeg ikke lige helt ved hvordan man skal gribe an :

a) Bestem den retningsafledede af f(x,y) i punktet (2,1) i retningen bestemt af vektoren w = (-1,-1)

b) Bestem den retningsafledede Dvf(2,1), når v er en enhedsvektor, som danner en vinkel på 60 grader med gradienten ∇f(2,1).


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at den retningsafledede af funktionen f(x,y) i retningen af vektoren w er

Dwf = wf = w•(∂f/∂x,∂f/∂y)


Svar #2
08. marts 2011 af Elturis (Slettet)

Hvad med b ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Her vides det, at vf = (1/2)·|f|


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2011 af peter lind

Du kan også bruge svaret fra #1 til det. Her er w blot en enhedsvektor, der danner en vinkel på 60º med gradienten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2011 af peter lind

#1 Nu er det temmelig lang tid siden jeg har haft om det; men jeg mener det skal være en enhedsvektor. Der burde altså deles med |w| = kvrod(2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg har set definitionen for den retningsafledede både med og uden kravet om, at retningsvektoren skal være en enhedsvektor. Du har helt ret i, at i den definition, der kræver, at retningsvektoren er en enhedsvektor, skal resultatet i #1 divideres med |w|, i dette tilfælde med √2 .


Skriv et svar til: Retningsafledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.