Matematik

Tier-potens

09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan skriver man 1080000000 som et tal mellem 1 og 10 ganget med an tier-potens?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2011 af mathon

           1080000000 = 1,08·109


Svar #2
09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet)

siger man så ikke bare 1080000000/10000000= 108 108 i 10000000?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

ups, som mathon...


Svar #4
09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet)

Hvad mener du?

Altså at jeg lavede det samme som mathon? At vores begge er rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Du finder ud af, hvor mange nuller (+8'tallet), der er i tallet. Tallet er 9. Derfor hedder det altså 109, da - når man har en 10'er potens - bare kan tilføje 9 nuller til 1-tallet (ikke til 10-tallet). Nu har vi så de 1.000.000.000, og får at få 1.080.000.000, må vi dividere: Største tal / (deling) mindste tal = 1,08

Derfor er hele stykket 1,08 * 109 (1.000.000.000) = 1.080.000.000


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Nej, jeg kom til at skrive 10,8 * 108, hvilket er rigtigt, men ikke ifølge som et tal mellem 1 og 10 , da 10,8 IKKE er et tak derimellem...


Svar #7
09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet)

Er mit rigtigt er er det ikke? For jeg har allerede skrevet det!


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Nej... kig på vores eksempler


Svar #9
09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet)

Nu forstår jeg! Tak


Svar #10
09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet)

Hvordan tegner man en laserdisc og en cover når man kun ved at siderne på den er 27 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du bør starte en ny opgavetråd, når spørgsmålets emne intet har med det oprindelige spørgsmål at gøre.


Skriv et svar til: Tier-potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.