Matematik

HJÆLP?

09. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen jeg er igang med denne opgaven, men jeg er ikke sikker på at jeg har lavet opgaven rigtig. Den sidste om sammenligning, har jeg ikke lavet. For jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal skrive.. Håber I kan hjælpe mig... På forhånd tak

OPG: En snurretop med otte felter er inddelt på følgende måde: tre sider er blå, to sider er røde, en side er grå og resten er sorte. Felterne er lige store.
- Beregn chancen for at toppen lander på en rød farve.  -- > 2/8=1/2
- Beregn chancen for at toppen enten lander på en blå eller en sort farve. -- > BLÅ=3/8 SORT=2/8=1/4 SAMMEN=5/8
- Beregn chancen for at toppen ikke lander på en grå farve. -- > 7/8
- Sammenlign chancerne for at toppen lander på en grå, en blå eller en sort side. ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

De første svar ser rigtige ud.

Beregn sandsynlighederne for grå, blå, og sort, og sammenlign de tre tal (opstil dem i rækkefølge efter størrelse, for eksempel).


Svar #2
09. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg forstår ikke det sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Genlæs #1.

Grå: 1/8
Blå: 3/8
Sort: 2/8

Sammenlign de tre brøker med hinanden.


Svar #4
09. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

så jeg har ikke lavet det andet rigtig.?

Hvad skal man skrive når man skal sammenligne?


Skriv et svar til: HJÆLP?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.