Matematik

Eksponentieludvikling

10. marts 2011 af valhal (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hjælp, hvordan beregner jeg funktionen for den eksponentieludvikling  i dette her  kordinatsæt. Jeg ved jeg skal bruge denne her ligning y= b * a^x, men hvordan ved jeg ikke. Plz help :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kender to datapunkter indsættes disse hver for sig i forskriften, hvilket giver to ligninger til bestemmelse af a og b .


Svar #2
10. marts 2011 af valhal (Slettet)

 sry jeg glemte at skrive, hvilke 2 punkter jeg havde 

A= (0,3)

B= (1,6)

Andersen11, jeg er ikke ret god til matematik, men skal jeg gøre sådan her 

y=b * a^x

udregning for A

3= b * a^0

a^0= -3+B

hvordan får jeg så B væk ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Da a0 = 1, står der blot 3 = b . Brug nu dette og indsæt det andet punkt i forskriften til bestemmelse af a .


Svar #4
10. marts 2011 af valhal (Slettet)

 Super tak Andersen :D !!!! Det kan godt være jeg skal bruge lidt mere hjælp til mit andet spørgsmål angående "Beregningen af andengradsligning for parabolen" (et tidligere oprettet spørgsmål)


Skriv et svar til: Eksponentieludvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.