Matematik

Logistisk vækst

11. marts 2011 af CamillaHM1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen.
Jeg håber der er nogen af jer der kan hjælpe med dette spørgsmål:

En influenza epidemi har ramt Roskilde. Roskilde by har i alt 55.000 indbyggere, og alle skal holde sig inden døre så smitten ikke breder sig. Man må ikke besøge indbyggerne i Roskilde by, da myndighederne er bange for at epidemien rammer hele Danmark. Da sygdommen blev en epidemi havde 25.500 indbyggere influenza. 8 dage inde i epidemien var 29.693 syge. Epidemien stoppede efter 14 dage.


a) Opstil en differentialligning der kan beskrive epidemiens udvikling i Roskilde


y’ = a • y • ( M – y )
dens fuldstændige løsning er:
f(x) = (M )/(1+c •exp-a •M •x )


b) Hvor mange smittede vil der være 6 dage inde efter epidemiens start?
 

her er jeg lidt i tvivl om, hvor jeg skal placere de forskellige tal. Jeg ved at M er de 55.000 indbyggere, da det er det maksimun det kan nå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2011 af peter lind

Hvis du lader uret starte samtidig med epidemien får du f(0) = 25500 og f(8) = 29653. Det giver 2 ligninger til at finde de resterende parametre.


Svar #2
11. marts 2011 af CamillaHM1 (Slettet)

Okay, mange tak :)


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.