Matematik

tangent

14. marts 2011 af Aghahowa (Slettet)

HJÆLP !!! er helt lost med de her opgaver, hvordan løser jeg dem..

f(x) = 1/4*x^2+ln(x),   x>0.

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (4,f(4))?

b) bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f, hvor tangenthældningen er 1,5?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2011 af mathon

kender du ikke tangentligningen?

   skriv den ned
   og find ud af, hvad du mangler:


Svar #2
14. marts 2011 af Aghahowa (Slettet)

nej desværre kan ik li huske den ihvertfald


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. marts 2011 af mathon

så slå den op!


Svar #4
14. marts 2011 af Aghahowa (Slettet)

kan ikke finde den


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. marts 2011 af mathon

    siger
                           y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

    dig noget?


Svar #6
14. marts 2011 af Aghahowa (Slettet)

ja ok nu kan jeg godt huske den faktisk.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. marts 2011 af mathon

se på ligningen og bliv klar over
hvad du mangler
for at komme videre


Svar #8
14. marts 2011 af Aghahowa (Slettet)

ja ok tak.


Brugbart svar (2)

Svar #9
14. marts 2011 af mathon

    xo = 4

    f(xo) = f(4)

    f '(x) = ?


Svar #10
14. marts 2011 af Aghahowa (Slettet)

ja men hvordan finder jeg så f '(x) ??


Brugbart svar (2)

Svar #11
14. marts 2011 af mathon

   

              f '(x) = (1/4)·(2·x) + (1/x)    x>0

   


Svar #12
14. marts 2011 af Aghahowa (Slettet)

jeg tænkte på om du(mathon) evt. var frisk på at lave en mat sæt for en aftalt pris??


Brugbart svar (2)

Svar #13
15. marts 2011 af mathon

 ...dette FORUM's deltagere forventes at bestræbe sig seriøst på øget faglig kompetence og gensidig faglig
    udveksling, som ikke indbefatter selvbedragerisk afskrivningstorvehandel...
 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. marts 2011 af kiwi12 (Slettet)

Jeg er selv i tvivl om b. 
Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. marts 2011 af mathon

     beregn f '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. marts 2011 af kiwi12 (Slettet)

Det får jeg til x/2 + 1/x. Skal jeg så sætte det lig 1,5?


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. marts 2011 af mathon

a)

                   f '(4) = (1/2)·4 + (1/4) = (9/4)

                   f(4) = (1/4)·42+ln(4) = 4+ln(4)

    ligningen for tangenten
    til grafen for f i punktet (4,f(4)):
                                                                y = f '(4)·(x-4) + f(4)

                                                                y = (9/4)·(x-4) + 4+2ln(2)

                                                                y = (9/4)x + 2ln(2) - 5 ≈ 2,25x - 3,61

                              


                            
 


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.