Matematik

En funktion f er givet

14. marts 2011 af Dell9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg har en opgave som lyder således: 

En funktion f er givet ved: f(x) = x^2+5x
Bestem f'(x), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4,f(4)). Jeg har fuldstændig glemt fremgangsmetoden. Er det muligt en kan løse opgaven og dernæst forklare mig systematisk hvordan det bliver gjort.

Mvh H.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af mathon

        repeter tangentligningen


Svar #2
14. marts 2011 af Dell9 (Slettet)

D


Svar #3
14. marts 2011 af Dell9 (Slettet)

-1. Fejl


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2011 af mathon

       f '(x) = 2x + 5


Svar #5
14. marts 2011 af Dell9 (Slettet)

 f'(2) = 2*2+5 = 9
og så sætte ind i tangentens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2011 af mathon

   f '(4) = 2·4 + 5 =

   f(4) = 42 + 5·4 =


Skriv et svar til: En funktion f er givet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.