Matematik

Hjæælp mig please !

15. marts 2011 af SabMo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej alle : Jeg har et par opgaver for til imorgen, det vil være rigtig godt, hvis i/du vil hjælpe mig :)

Opg. 2: 

Egypterne var dygtige videnskabsmænd. Den berømte Cheops.pyramides fire sider ligge nøjeagtig nord, syd øst og vest. Alle fire sider er lige store - 230 m. og de danner et meget nøjeagtigt kvadrat. 

a; Hvor stor er den diagonal egypterne afsatte for at lave grundplanen?

b; Det øverste af pyramiden er væk, men de skrå kanter op til toppen har været 219m, Hvor høj var pyramiden oprindeligt? 

(hvis man deler pyramiden halvt op, får man en retvinklet trekant, hvor man kan bruge phytagoras. Men jeg ved ikke hvilken formel jeg skal bruge) :)

længde: 230

højde: 219 .  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opg 3. 

Den danske astronom Ole Rømer var den første til at beregne lysets hastighed. Han opdagede at lyset bruger 16 2/3

minut for at bevæge sig 300.000.000. km, som er afstanden tværs over jorden bane rundt om solen. 

a: hvor mange sekunder er 16 2/3 minut. 

skriv med den videnskabelige skrivemåde.

b: hvor langt lyset bevæger sig på et sekund

c: hvor langt bevæger sig på en time.

d: hvor langt lyset bevæger sig på et år. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

opg. 4

Koordinatsystemet er opfundet af den franske matematiker Descartes. Han tegnede grafer og ligninger. De mest simple var rette linjer som

y = 4/3 x-3

y = 1/2 x+2

y = -2x + 27

a. tegn de tre linjer i et koordinatsystem 

b: de tre linjer danner en trekant. Beregn længden af dens sider. Skriv som hele tal eller kvadratrødder- 

c. Vis at trekanten er retvinklet.

d: Hvis trekantens sider alle skulle være √ 5 gange større, hvor store ville de så blive?

Håber virkelig i vil hjælpe mig  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af asgerregsa (Slettet)

 Er der ikke en enkel af disse spørgsmål du kan klare selv? Ikke for noget


Svar #2
15. marts 2011 af SabMo (Slettet)

 jo, men er ikke sikker på det er den rigtige formel osv. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2011 af Anders521

Hej Sabrina,

Til opgave 2: ja det er en god ide om at bruge hvad du ved om retvinklede trekanter.

Til ( a ), vil jeg foreslå at du tegner grundplanen og diagonalen. Du nævnte Phytagoras, hvad sagde han om retvinklede trekanter? Hvis du har svaret at summen af katedernes kvadrat er lig hypotenusens kvadrat, så har du ret dvs. a^2 + b^2 = c^2. Spørg dig selv nu.

Hvad er a, b og c i min tegning? Hvis du ved hvad disse størrelser i henhold til din tegning, så er jeg sikker på du vil kunne løse ( a )

Til ( b ), igen vil jeg foreslå at du laver en tegning, men set fra én af pyramidens side og igen skal du bruge hvad du ved om retvinklede trekanter. Ud fra din tegning kan du se at som før er tale om en retvinklet trekant. Din grundplan er 230m og længden af pyramidens side(r) er 219m. Og tilsidst er højden ... tror du nu du kan løse ( b )? Det er jeg sikker du kan.

Mvh. Anders


Svar #4
15. marts 2011 af SabMo (Slettet)

 kan du ikke give mig en formel eller sådan noget? :)


Skriv et svar til: Hjæælp mig please !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.