Matematik

Spørgsmål til potensfunktion

16. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Potensfunktionen y=b*x^a opfylder, at grafen for f går gennem punkterne P(2,1) og
Q(6,27) . Bestem tallene b og a (uden hjælpemidler).

Jeg kan godt løse ved hjælp af logaritmeregneregler, men så skal man også benytte lommeregneren. Er lidt i problemer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2011 af peter lind

Hvis det er pæne tal kan det godt lykkes uden hjælpemidler. Jeg kunne også tænke mig at "uden hjælpemidler" bare betyder at du gerne må slå for eks. ln(2) op. Det du ikke må er at bruge mere kompliceret programmer som løs den ligning, integrer eller i dette tilfælde regression. Det må du evt. snakke med din matematiklærer om.

I det aktuelle tilfælde er afstanden mellem x-værdierne 4, så løsningen kan udtrykkes ved den fjerde rod.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Du kan opskrive 2 ligninger:

1=b*2^a og 27=b*6^a

Du kan dividere disse ligninger.

(27=b*6^a)/(1=b*2^a)= 27=3^a

For at ligningen kan opfyldes skal a altså være 3.


Svar #3
16. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet)

 Problemet er at dette er en studentereksamensopgave uden brug af hjælpemidler, og jeg må derfor ikke slå noget op.


Svar #4
16. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet)

# 2 - selvfølgelig ja. Jeg havde divideret de to anderledes således at jeg fik

1/27 = (2/6)^a

mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

:-)


Skriv et svar til: Spørgsmål til potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.