Matematik

Mat. hjælp

17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

det en allersidste opg. nogle fra klassen og jeg mangler håber i kan hjælpe. tak på forhånd 

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Brug de to sæt oplysninger til at bestemme konstanterne a og b .

b) Løs ligningen y(x) = 2500


Svar #2
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 Formel for a: (x2-x1) kvadratrod y2/y1

Formel for b: y1/ax1

for a = (25-0) kvadratrod 628/158

for b = 0/ax1 


Svar #3
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 kan du sæt mig lidt mere i gang ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

f(0) = 158 og f(25) = 628

Det er ikke en kvadratrod i dine formler for a:

a = (628/158)1/25 , b = 158


Svar #5
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 så a er 0,158


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Du skal ikke dividere (628/158) med 25. Du skal uddrage den 25. rod af (628/158) .


Svar #7
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 2,24


Svar #8
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 a = a,24

b= 158/2,24 = 70 


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er helt galt. Udregn a = (628/158)1/25 .


Svar #10
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 19,87


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er ikke en gættekonkurrence. Du skal beregne tallet for a som skrevet i #9.


Svar #12
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 det forstår jeg ikke 


Svar #13
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 kan du ikke forklare mig hvordan man laver den, så jeg ved det til næste gang 


Brugbart svar (1)

Svar #14
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du laver den ved at beregne a = (628/158)1/25 . Det burde snart være sivet ind. Du kan bruge lommeregner eller Excel eller regnestok. Selv Google kan regne det ud.


Svar #15
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 jeg få det til 0,15 


Brugbart svar (1)

Svar #16
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er stadig ikke rigtigt. Udregn (628/158)^(1/25) . Tast det ind i Google. Vær nu lidt kreativ; men lad være med at gætte.


Svar #17
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 (628 / 158)^(1 / 25) = 1.05674962


Svar #18
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

og b er bare 158 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #19
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, b = 158, som nævnt i #4 .


Svar #20
17. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 men hvordan bliver den til 158 hvilken udregning ? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.