Matematik

hjælp :(

17. marts 2011 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Opgaven lyder

Når p angiver en bestemt vares pris, og t angiver tiden efter, at salget af varen er startet, så opfylder p differentialligningen:

(dp/dt) = 42 - 0,042 * p

hvor p angives i kr., og t måles i døgn.

Bestem p(30) og p'(30), og beskriv, hvad disse tal fortæller om prisen på varen.
 

jeg er i tvivl om mit resultat er rigtigt

p'(30)  = -5,92284

og jeg er heller ikke helt sikker på hvad tallene fortæller om prisen på varen? nogen der kan hjælpe

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs differentialligningen, for eksempel ved separation af de variable. Er der ikke også opgivet en startværdi, for eksempel p(0) ?


Svar #2
17. marts 2011 af averoma24 (Slettet)

okay men ved du hvad tallene betyder ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

p(30) er varens pris til tiden t=30, og p'(30) er den hastighed, hvormed prisen ændres til tiden t=30 .


Svar #4
18. marts 2011 af averoma24 (Slettet)

Mange tak:)


Skriv et svar til: hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.