Matematik

hældningskoficient

19. marts 2011 af ung (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg vil godt have hjælp til denne opgave

En funktion er givet ved f(x) = - 4x + 6

Opgaven lyder: Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P (-2,4), og er parallel med grafen for f(x).

Bestem forskriften for g(x)

Jeg har så sagt a = - 4, linjen skal gå gennem (-2,4)

g(x) = -4•x+b

4 (fra punktet) = -4•-2+b

b= 4+-4•-2 = 12

forskriften: g(x) = -4•x+12, er det ikke rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2011 af mathon

                b = 4 - (-4)•(-2) = 4 - 8 = -4

                y = -4x - 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2011 af lone1999 (Slettet)

 Jo udregningerne er rigtigt, men facit er forkert, fordi du har et minus for meget foran det ene 4-tal.


Svar #3
19. marts 2011 af ung (Slettet)

 Okay, tak for det!


Skriv et svar til: hældningskoficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.