Idræt

doping

20. marts 2011 af diamante (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber der er nogen der kan hjæpe mig  med at finde svar på følgende spørgsmål? Eller bare komme med nogen statestikker eller årstal.

HVilken betydning har brugen af doping haft for idrætssporten i dag?

Jeg tænker lidt sådan noget med færre seertal til eks tour de france, og alt det her med overvågning i form af doping kontrol. Men er der nogen der ved om alle elitesportsudøvere bliver testet inden konkurrencer eller om der kun bliver foretaget stikprøver?

Håber der er nogen der kan hjælpe - på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2011 af Rørbæk (Slettet)

Så vidt jeg ved, bliver der udtaget stikprøver. Det var i hvert fald tilfældet for mig, engang jeg var til stævne (har muligvis været et DM eller blot større, dansk stævne).

Altså, der bliver jo brugt enormt mange ressourcer på dopingkontrol. Det sætter også idrætsudøverens helbred på spil, i og med det jo er vanvittigt farligt, men nogle føler sig måske "nødsaget" til at ty til doping, fordi der er mistanke om,  at masserne bruger det, hvorfor det bliver ultra-mega-psykopat-svært at følge med på "alm. god kondi".

Den tilsyneladende hyppige brug af doping lader også til at have gjort os, som tilskuere, mere paranoide/mistænksomme. Jeg hører personligt ikke sjældent kommentaren "de er dopet, hele bundet" om fx cykelryttere, og det er sgu en skam. Om vinderen af en etape: "han var mere dopet end de andre", og ting i den dur. Det er sørgeligt, at præstationsfremmende midler smider sådan en skygge over sporten, og det gør jo det hele lidt "mindre imponerende".

Husk også, at doping ligeledes bruges inden for eksempelvis bodybuilding (anabolske steroider mv.) - det er ikke kun cykelryttere.

Kig bl.a. på www.undervisning.antidoping.dk/default.asp for mere info ;)


Skriv et svar til: doping

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.