Matematik

Bestem forskriften for F

24. marts 2011 af Hansimanden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen F er en stamfunktion til funktionen f(x)= 3x^2+2x . Det oplyses, at F(1)=8.
a) Bestem forskriften for F.

Er der nogle der kan fortælle mig hvordan jeg skal bevære mig frem her?

Først troede jeg at jeg skulle differentiere, men dette ville give 3x+2 hvilket betyder af F(1) blot ville give 5.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2011 af SuneChr

∫ ( 3x2  +  2x ) dx   =    F(x)    =  x +  x2  +  c

Det ses straks, at c = 6      da   F(1)  =  8


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2011 af mette48 (Slettet)

f(x)= 3x^2+2x du skal ikke differentiere (du skal den anden vej), du skal integrere

F(x)=x3+x2+k  fordi F'(x)=3x3-1+2x2-1= f(x)

F(1)=8

8=13+12+k ⇒ k=6

f(x)=x3+x2+6


Svar #3
24. marts 2011 af Hansimanden (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem forskriften for F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.