Matematik

hjæææælp!!

24. marts 2011 af snoevs (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle :)

Håber i kan hjælpe mig med min opgave, jeg er virklig lost.. Den lyder sådan her:

Anne, Bo og Carsten skal dele 440 kr. Sådan at Bo får halvt så meget som Anne, og Carsten får 100 kr. mindre end Anne og Bo tilsammen. Hvor mange penge får de hver?

Skal jeg så sætte det op sådan her:

Carsten: x+100

Anne: x

Bo: x:2

Eller ser det mærkeligt ud? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja. omsæt oplysningerne i opgave til ligninger.

F.eks.

Anne, Bo og Carsten skal dele 440 kr.     A + B + C = 440

Prøv nu selv:

Sådan at Bo får halvt så meget som Anne

og Carsten får 100 kr. mindre end Anne og Bo tilsammen


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

EDIT: Se Andersens hjælp-


Svar #3
24. marts 2011 af snoevs (Slettet)

Okay.. Hedder det så 440:3?

A: 146,6

B: 73,3

C: 119,9

Det giver 339,2.. jeg forstår det virklig ikke, undskyld hvis jeg virker herre blank :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du skal opstille ligninger for det. Det nytter ikke bare at dividere det med 3.

Du ved, at B skal have halvt så meget som A. Kan du udlede en formel, som du kan bruge til at beregne B med, såfremt du kender A?


Svar #5
24. marts 2011 af snoevs (Slettet)

æhhm..

A: x

B: x:2

C: x+½x-100?


Svar #6
24. marts 2011 af snoevs (Slettet)

Hallo? Gav du op af min blankhed?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se på oplysningerne i opgaven:

Anne, Bo og Carsten skal dele 440 kr.                                              A + B + C = 440

Sådan at Bo får halvt så meget som Anne                                       B = A/2

og Carsten får 100 kr. mindre end Anne og Bo tilsammen          C = A + B -100

Prøv nu at løse ligningerne.


Svar #8
24. marts 2011 af snoevs (Slettet)

Men, jeg ved jo ikke hvad A er?  :)

C= AB-100?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal jo løse hele systemet af de tre ligninger.

Man ser, at A = 2B , hvilket vi kan indsætte i de to andre ligninger, til

2B + B + C = 440 , og

C = 2B + B -100, dvs

3B + C = 440 , og

3B - C = 100

Heraf får vi

6B = 540, dsv B = 90 , og dermed C = 3B - 100 = 170 , og A = 2B = 180 . Altså

A = 180, B = 90, C = 170


Svar #10
24. marts 2011 af snoevs (Slettet)

Ahaa, nu forstår jeg, beklager min uvidenhed :-)

1000000 tak for hjælpen!!!!!


Skriv et svar til: hjæææælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.