Matematik

Hjælp med linjensligning...

25. marts 2011 af AndyT (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Studienet. 

Har en matematik aflevering nu her til kl 23:59 og manger en opgave jeg er meget forvirret over. 

Opgaven lyder:

B) Linjen n går gennem punkterne (-2;1) og (q;-3) og er parallel med linjen som har ligningen 2*y=3*x-2. Du skal først bestemme q og dernæst en ligningen for linjen n.

Jeg ved jeg skal bruge formlen. a=Y2-Y1/X2-X1, jeg ved ikke hvad det er der går galt.

Det kan være at nogle af jer kan hjælpe?:)


Svar #1
25. marts 2011 af AndyT (Slettet)

er dette rigtigt?

q=(1-(-2))/(-3-1,5)=3/(-4,5)≈?0,66666667


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Liniens hældningskoefficient skal være (3/2) , så der skal gælde

(-3-1) / (q-(-2)) = (3/2) , dvs q+2 = -(2/3)·4 , eller

q = -2 -(8/3) = -14/3


Svar #3
25. marts 2011 af AndyT (Slettet)

Tak, og det er svaret?:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er svaret på spm. om q. Bestem nu ligningen for linien n .


Svar #5
25. marts 2011 af AndyT (Slettet)

og hvordan gør jeg det? (er mega noob til HHX matematik) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Linien har forskriften y = ax + b . Hældningskoefficienten skal være (3/2) , og linien skal gå gennem punktet (-2;1) . Bestem derfor b, så punktet ligger på linien.


Skriv et svar til: Hjælp med linjensligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.