Dansk

Den kroniske uskyld.

27. marts 2011 af Canulle (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hvorfor ville moderen havde Tore? Hvorfor betød det så meget for hende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

Er det et serisøt spørgsmål? Har i om den kroniske uskyld i 8. klasse? Selv gymnasieelever har en tendens til at svede over den.


Svar #2
27. marts 2011 af Canulle (Slettet)

 Ja, det har vi?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2011 af Cedric (Slettet)

Hele bogen er en reference til syndefaldsmyten, som den står skrevet i Bibelen.

Janus = Gud, Tore = Adam , Helle = Eva, Fru. Junkersen = slangen.

Janus er en romersk gud, så det er nok ikke tilfældigt, sådan som Rifbjerg navngav figurene. Janus ser nærmest ned på det her, der udspiller sig.. Alt den kaos der er imellem disse tre. Han er forelsket i Helle, men han er barmhjertig som Gud er, og lader Tore være sammen med hende, fordi han elsker ham. Fru. Junkersen kommer imellem, og lokker Tore i fordærv, ved at lade ham spise af den forbudte frugt (i dette tilfælde, have sex med hende). 

Nu kan jeg ikke huske, hvordan den ender, men jeg mener aldrig Tore bliver sig selv igen, ergo vinder Junkersen, nøjagtig som det skete i Bibelen da Gud fordrev Adam og Eva fra Edens Have, og lod manden arbejde, og kvinden føde i smerte, som straf.

Det er analysen som jeg husker den i grove træk, ret mig hvis jeg tager fejl.


Skriv et svar til: Den kroniske uskyld.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.