Matematik

Integrale

27. marts 2011 af MarieXXX (Slettet)

Jeg har en funktion:
f(x)=a*e-a*x-a

Denne skal jeg finde det bestemte integrale af fra minus uendeligt til uendeligt.

Jeg har indtil videre:
∫f(x)dx=-e-x*a-a +K

Når jeg så finder det bestemte integrale (fra minus uendeligt til uendeligt):
-e-∞*a-a+e∞*a-a

Hvor det første led må give nul, mens det er andet led, der giver mig problemer, da jeg ved resultatet er e-a, men e∞*a jo bliver uendeligt stort...

Er der nogen, der kan se, hvor jeg laver fejlen??? På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen e-ax kan ikke integreres fra -∝ til ∝ , eftersom funktionen jo vokser over alle grænser i den ene af grænserne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af SuneChr

Det vil, for overskuelighedens skyld, være godt, at sætte      -ax - a  =  t   og    dt / dx   =  - a   ⇒   dx  =  - ( 1 / a ) dt

så fås integralet    - aN - aaN - a et dt   og find grænseværdien for N →  ∝


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.