Matematik

Gennemsnitsfart af planeter - HJÆLP!

27. marts 2011 af Streepz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan finder jeg gennemsnitsfarten af Jupiter på planetens tur rundt om Solen?

Oplysninger om Jupiter:

Diameter: 143000

Middelafstand til solen: 778 millioner km

Omløbstid: 11,9 'jordår'

Jeg håber, at I kan hjælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af peter lind

v = s/t = 2πr/t


Svar #2
27. marts 2011 af Streepz (Slettet)

Kan du definere det på en nem måde, da jeg ikke forstår det?


Svar #3
27. marts 2011 af Streepz (Slettet)

 Hvad står v, s/t og 2πr/t for?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af peter lind

v står for farten, s står for omkredsen af banen = 2*π*r. t står for tiden, det tager at gennemføre et omløb..


Svar #5
27. marts 2011 af Streepz (Slettet)

 Det med tiden, skal jeg så bare skrive 11,9? eller regne det om til noget, for der står jo jordår efter...


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2011 af peter lind

Det er 11,9 år. Hvis du vil have farten i kilometer/timen skal det omregnes til timer. Hvis du vil have farten i km/sekund skal det omregnes til sekunder.


Svar #7
27. marts 2011 af Streepz (Slettet)

Kan du lave udregningen for mig på Jupiter - altså, finde gennemsnitsfarten. Jeg forstår ikke, hvad jeg skal gøre for at finde gennemsnitningsfarten. Jeg vil også lige meddele, at Jupiter kun er et eksempel, da jeg selv vil lave det på de andre planeter.


Svar #8
27. marts 2011 af Streepz (Slettet)

 Nogen der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Gennemsnitshastigheden er omløbsbanens længde l delt med tiden t

Omløbsbanen er en cirkel med radius r  (r=778 millioner km)

l=2*π*r beregn

Tiden (T=11,9 'jordår') omregnes til timer idet et år=365,25 dage der hver er 24 timer find tiden t i timer.

Gennemsnitshastighed= l/t km/time


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart af planeter - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.