Fysik

Brydning(lys)

28. marts 2011 af guimle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en aflevering for i fysik, og da jeg er virkelig dårlig til fysik vil jeg meget gerne have hjælp:

1: En lysstråle sendes med indfaldsvinklen i=32 grader fra luft ind i et rudeglas. Beregn brydningsvinklen b i glasset.

2: En lysstråle sendes med en indfaldsvinkel på 74,9 grader ned gennem en væskeoverflade. Brydningsvinklen er 45,3 grader. Bestem væskens brydningsindeks.

3: Beregn styrken af linsen i et øje, når dens brænvidde er 1,7 cm. Beregn brændvidden, når linsestyrken er 65 dioptrier.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2011 af mathon

1: En lysstråle sendes med indfaldsvinklen i=32 grader fra luft ind i et rudeglas. Beregn brydningsvinklen b i glasset.

                             sin(i) / sin(b) = nrudeglas

hvoraf
                             b = sin-1(sin(i) / 1,51)   
                            



Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2011 af mathon

2: En lysstråle sendes med en indfaldsvinkel på 74,9 grader ned gennem en væskeoverflade. Brydningsvinklen er 45,3 grader. Bestem væskens brydningsindeks.

                                      nvæske = sin(i) / sin(b)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2011 af mathon

3: Beregn styrken af linsen i et øje, når dens brænvidde er 1,7 cm. Beregn brændvidden, når linsestyrken er 65 dioptrier.

                 D·f = 1

                                         D = 1 / f

                                         f = 1 / D


Svar #4
28. marts 2011 af guimle (Slettet)

Jeg fatter ikke svaret på opgave 3 :s


Svar #5
28. marts 2011 af guimle (Slettet)

er styrken af linsen så 0,588? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2011 af mathon

#3

3: Beregn styrken af linsen i et øje, når dens brænvidde er 1,7 cm. Beregn brændvidden, når linsestyrken er 65 dioptrier.

                 D·f = 1

                                         D = 1 / (0,017 m) = 58,8 m-1 = 58,8 dioptrier

                                         f = 1 / (65 m-1) = 0,015385 m ≈ 1,5 cm


Svar #7
28. marts 2011 af guimle (Slettet)

nårh linsestyrken er 58,8 doptrier?


Svar #8
28. marts 2011 af guimle (Slettet)

Okay jeg har luge et spørgsmål til:

jeg skal beregne en kritisk vinkel(?) og b=1,54


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. marts 2011 af mathon

         grænsevinklen mellem delvis refleksion og toal refleksion

         er når strålegangen er fra stoffet og ud i atmosfærisk luft

  og   brydningsvinklen er 90º   

                                     sin(g) / sin(90º) = 1/1.54

                                           g = sin-1(1/1.54)


Skriv et svar til: Brydning(lys)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.