Matematik

Integralregning

28. marts 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Givet

y´´ =2

Bestem differentialligningens fuldstændige løsning:

Jeg får:   y = x2 + k1 + k2  x ∈ R

Bestem ligningen for den integralkurve, der går gennem punktet (1,1), og som i dette punkt har en vandret tangent.

Skal jeg ikke starte med at bestemme ligningen for linjen, der tangerer punktet i (1,1) ?

Hvis jeg skal det, ved jeg at    y = f´(x0)(x-x0) + f(x0) hvor x0 = 1

Jeg får k1 = -2  men jeg kan ikke beregne k2 hvis jeg bruger at, f(1) = 11 + k1 + k2

Er min tankemåde rigtig? - Og hvordan kommer jeg videre, hvis det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af AMelev

Det er ikke helt OK

y' = 2x + k1, så y = x2 + k1·x + k2

Du skal udnytte, at integralkurven også skal gå gennem (1,1), så f(1) = 1 - og så er k2 også i kassen.


Svar #2
28. marts 2011 af elissa92

Vil det sige, at f(1) = 12 + k1 + k2 hvor k1 = -2   og jeg hermed får: k2 = 1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af AMelev

ja.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.