Matematik

potensudvikling

31. marts 2011 af EvilBacon (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det skal ikke tilbageholdes at jeg er fuldstændig tabt bag en vogn når det gælder matematik. så spørgsmålet kan godt virke fjollet :-)

Jeg sidder med potensudvikling, og skal løse opgaven:

Sammenhængen mellem indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige
antal kræftdødsfald i Danmark kan beskrives ved modellen
y = 225 000 · x-0,5
hvor y angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x angiver det gennem- snitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram.
 

a) Hvor mange procent ville det årlige antal kræftdødsfald være mindre, hvis det daglige indtag af frugt og grønt var 20 % større?

men hvordan ved jeg hvad a er? er det bare 1 når andet ikke er oplyst? så det ville være 1.20^-0,5?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2011 af mathon

                              y   =   b·xa

                              y = 225 000 · x-0,5                      a = -0,5


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2011 af mathon

alment:
                               (y-yo)/yo = (x/xo)a - 1

                               (Δy/y)·100% =  ((x/xo)a  -  1) · 100%


Svar #3
31. marts 2011 af EvilBacon (Slettet)

sorry for skrive fejlen x) mente self ikke a, men x i sidste linje.


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2011 af mathon

                             x = 1,2·xo                      uanset xo

hvoraf

                              (x/xo) = 1,2                   som er det eneste, du behøver i en forholdsberegning


Svar #5
31. marts 2011 af EvilBacon (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.