Matematik

Sandsynlighedsregning

31. marts 2011 af 061193lmm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med hvordan man regner sandsynlighedder? Opgaven ser sådan ud:

Det oplyses at 75% af de danske børn bor med deres mor og far. Bestem sandsynligheden for, at der blandt 20 tilfældigt valgte børn er

1) højst 15, der bor med deres mor og far.

2) netop 15, der bor med sin mor og far

3) alle, der bor med deres mor og far

OBS. i behøves selvfølgelig ikke at lave alle opgaverne, giv et eksempel eller noget, tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2011 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p=0,75, n = 20


Svar #2
31. marts 2011 af 061193lmm (Slettet)

yes, men hvordan stiller jeg det op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2011 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med at stille op. Det er stort set noget du slår op i en tabel, regneark eller lignende.


Svar #4
31. marts 2011 af 061193lmm (Slettet)

okay, så forstår jeg det slet ikke :S jeg skulle kunne finde svaret kun ved at se på opgaven ovenover..


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2011 af SuneChr

Sandsynligheden for, at netop p børn bor hos mor og far:

             K 20,p . ( 3 / 4 )p . ( 1 / 4 ) 20 - p                  hvor  K 20,p  = ( 20 !) /( p !. (20 - p) !)

1)   Højst 15:     Sandsynligheden for p = 0, 1, 2, ........... , 15  lægges sammen

eller                            mindst 16:     1 - (sandsynligheden for p = 16, 17, ....... , 20).

                                           


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.