Matematik

isolere

01. april 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Hej alle.

Jeg har denne fysik formel Δl = (F•l)/(A•E)

Hvordan laver jeg den om, så jeg finder E istedet for Δl ?


Svar #1
01. april 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

E er nemlig det eneste jeg mangler, jeg har allerede alle de andre tal


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2011 af mette48 (Slettet)

Δl = (F•l)/(A•E)

gang med E på begge sider og forkort i brøken

del med Δl på begge sider


Svar #3
01. april 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Super tak :-) kan du skrive det op hvordan jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2011 af mette48 (Slettet)

Det er jo det jeg har gjort

Er du ikke lidt doven nu?


Brugbart svar (2)

Svar #5
01. april 2011 af IsaacN (Slettet)

Well, han opretter et nyt spørgsmål i stedet for at spørge i den gamle jeg hjalp ham i, så doven tror jeg ikke han er :P

Δl = (F · l) / (A · E)

E = (F · l) / (A · Δl)

-

Hvis det er formlen du prøver at eftervise Mads, så behøver du ikke at isolere E, den slår du op, den er 210.000 N/mm2 eller MPa for stål.

Så kan du bare nøjes med at sætte tallene ind og se om den teoretiske Δl passer med det praktiske.

-

Du kan selvfølgelig også finde den praktiske værdi for E og sammenligne med tabelværdien (210.000).


Svar #6
01. april 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt, er det så E= (F•l)/(A•E)•E/Δl ?


Svar #7
01. april 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Tusind tak :-) Hvad med for kobber? :-)


Svar #8
01. april 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

vi fik deltaL til 1,9 i forsøget, men udregninger kan vi slet ikke få det til at passe??


Brugbart svar (2)

Svar #9
01. april 2011 af IsaacN (Slettet)

Skrev du ikke tidligere at Δl = 4 cm?

Ekobber = 110,316 GPa         kilde


Svar #10
01. april 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

jo, det var et anden forsøg.

i dette forsøg som jeg er igang med at beregne , fik vi deltaL = 1,9 cm. trådens startlængde 34 cm og slutlængde 35,9 cm, vi tilførte i alt 1,633 kg vægt


Brugbart svar (2)

Svar #11
01. april 2011 af IsaacN (Slettet)

-

Atværsnit = π · r2

Du har sagt længden af tråden · diameter, det er forkert.

-

F = Ft = m · g          Ft = tyngdekraften, tråden betragtes masseløs.

m = massen af den vægt der sættes på tråden. Du har valgt at lægge alle m'erne sammen, det er forkert, brug kun den største masse i brugte for at få stigningen Δl.

g = 9,82 m/s2

-

Δl = stigning i længden af tråden, ved en vægtpåvirkning, der ikke knækker tråden.

-

N/mm2 og MPa er ikke formler, det er enhede på elasticitetmodulet E. N/mm2 = MPa (Mega-pascal)

Formlen for E er:

E = (F · l) / (A · Δl)

-

Estål = 210000 MPa eller N/mm2

Ekobber = 110,316 GPa (Giga-pascal)

-


Brugbart svar (3)

Svar #12
01. april 2011 af IsaacN (Slettet)

Husk at:

210.000 MPa = 210.000 · 106 Pa (pascal)

110,316 GPa = 110,316 · 109 Pa (pascal)


Svar #13
01. april 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Problemet er at stigningen steg mange gange, skal vi så udregne for hver gang den steg i forsøget?


Skriv et svar til: isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.