Matematik

2ab+5ba

01. april 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Giver det ikke 7ab eller 7ba

Hvordan kan det være at man godt må plusse dem sammen?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

7ab


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. april 2011 af Duffy

Begge to er rigtige da a·b=b·a

Fx er 6 gange 2 det samme som 2 gange 6 , ik?!

Man må lægge dem sammen fordi ab eksempelvis er en banan

Så har du 2 bananer plus 5 bananer = 7 bananer.

Dvs 2ba  +  5 ab = 7ab


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2011 af Anxyous (Slettet)

Man kan også tænke at sætte ab uden for parentes:

2ab + 5ba = 2ab + 5ab = ab(2+5) = ab(7) = 7ab


Svar #4
01. april 2011 af pige24 (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: 2ab+5ba

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.