Matematik

ligningsløsning.

03. april 2011 af CasperL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal løse en ligning, men jeg er itvivl om hvordan.

h(x) - f(x) = h(x) * exp(((-1)/z)*x)

Skal jeg få til

f(x) = h(x) (1 - exp(((-1)/z)*x)

På forhånd mange tak.

/Casper L.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2011 af mathon

      h(x)·1 - f(x) = h(x) ·exp(((-1)/z)*x)

      h(x)·1 - h(x) ·exp(((-1)/z)·x) = f(x)                    på venstre side sættes den fælles faktor uden for parentes

      h(x)·(1 - exp(((-1)/z)·x)) = f(x)
eller
vendt

        f(x) = h(x)·(1 - exp(((-1)/z)·x))


  

     


Svar #2
03. april 2011 af CasperL (Slettet)

mange tak!


Skriv et svar til: ligningsløsning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.