Matematik

asymptoter - hyperbler

05. april 2011 af dittejensen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvordan kan man bestemme den vandrette og lodrette asymptote ud fra en hyperbels forskrift?

Hvis man for eksempel har funktionen y = 4/x?

Håber meget nogle kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2011 af SuneChr

Vandret asymptote:  Vi skal vise. at den vinkelrette afstand   | linje , kurve | → 0  for  x  →  ∝

Lodret asymptote:  Vi skal vise, at den vinkelrette afstand  | linje , kurve | → 0 for x →  0.

Det er let at se, at  | (4 / x) - 0 |  → 0  for  x  → ∝  Derfor er x-aksen asymptote.

På lign. måde vises det for y-aksen som asymptote.   


Svar #2
05. april 2011 af dittejensen1 (Slettet)

 tak! er det rigtigt at sige at x = -2/3 er vandret asymptote for grafen og y = 0 er lodret asymptote for grafen?:)) hvis man har funktionen y = 2/3x + 2


Svar #3
05. april 2011 af dittejensen1 (Slettet)

 hvis man har funktionen: 2/3x + 2


Skriv et svar til: asymptoter - hyperbler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.