Matematik

Hjælp

05. april 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

a 10s lægges sammen med summen af halvdelen af 16g og 6s.=13s+8g

b Et tal lagt sammen med 8 er lige med 12-9 =-5

c halvdelen af et tal er lige så meget som 40 trukket fra et tal.

f Tre gange det halve af et tal er mindst lige så meget som det samme tal lagt sammen med en.

Synes bare ikke at c og f har en løsning.Er mine besvarelser korrekte?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

a: er korrekt

b: Du mener, at x = -5; men det er forket at skrive, at 12-9 = -5.

c: Løs ligningen   x/2 = x -40

f: Løs uligheden   3·(x/2) ≥ x+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2011 af placebo321 (Slettet)

x/2=x-40

x= 80

1/2x*3 større end eller ligmed x+1

løs selv


Svar #3
05. april 2011 af pige24 (Slettet)

c x/2=x-40

x/2*2=2x-40

x=2x-40

2x-x=-40

x=-40

f 3x/6>x+1

3x/6*6>x+1*6

3x>X+6

2X>6

x>3

b x=-5

Er det nu korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Jeg har givet dig svaret i opg c, og svaret var 80.

Det vil aldrig kunne give -40. Prøv blot at sætte -40 ind i ligningen. Husk at hvert led skal ganges med to.

x/2=x-40

x=2x-80

-x=-80

x=80


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

c) er ikke korrekt. Når du gange ligningen med 2, skal hvert led jo ganges med 2, og du flytter ikke konstanterne rundt korrekt heller.

f) er heller ikke korrekt. 3·(x/2) er ikke 3x/6 , men 3x/2


Svar #6
05. april 2011 af pige24 (Slettet)

Undskyld kunne ikke lige se dit indlæg.

Kan det passe at f giver -1?


Svar #7
05. april 2011 af pige24 (Slettet)

Mente x>-0,5


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke et korrekt svar som løsning til en ulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er heller ikke korrekt.


Svar #10
05. april 2011 af pige24 (Slettet)

  3·(x/2) ≥ x+1

3x/2>x+1

1,5x>x+1

1,5x-x>1

0,5x>1

x>2

Løsningen til b er x=-5 ikke sandt.


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Når uligheden benytter ≥ , bliver det x ≥ 2 .

b) Ja, det er den korrekte løsning.


Svar #12
05. april 2011 af pige24 (Slettet)

Så uligheden er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Den var ikke korrekt, som du havde skrevet det. Genlæs #11. Ulighederne x > 2 og x ≥ 2 betyder ikke det samme.


Svar #14
05. april 2011 af pige24 (Slettet)

er  x ≥ 2 er den korrekte løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det fremgår jo af #11


Svar #16
05. april 2011 af pige24 (Slettet)

Tak.Du må have en fortsat god aften.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.