Matematik
Integral
Grafen for funktionen f med forskriften f(x) = x3-3x2 afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x = t deler punktmænden M i to dele, der har samme areal.
Jeg kan bare ikke se hvordan jeg skriver det op, og hvorledes jeg så får isoleret t osv. Måske er der en der har tid og lyst til at vise med hele udregningen, så jeg kan forstå den.
Tak
Kh M
Svar #1
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)
Arealet for punktmængden M har formen
A(M) = a∫b f(x) dx .
Løs nu ligningen i t
a∫t f(x) dx = t∫b f(x) dx
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
