Fysik

Passer resultaterne?

23. august 2011 af Theguy (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Goddag folkens jeg er stødt på en opgave hvis facit jeg ikke kender og er hellere ikke sikker på at jeg har lavet den rigtigt.

Opgave formuleringen lyder:

Et dampstrygejern fra Braun har en vandbeholder med en kapacitet på 240 cm^3. Vandbeholderen fyldes op med vand med en temperatur på 14 Celsius,
Hvor stor en varmemængde skal tilføres vandet før det hele er fordampet?


Jeg ved at 240cm^3=240gram
240g/1000=0,24 kg
For at finde den tilførte varme bruger jeg følgende ligning:
Q=c_vand*m*?t
cvand står i bogen til 4180 J/kg* °C
Q=4180 J/(kg*°C)*0,24kg*(100 °C-14 °C) =96307,2J
Nu skal jeg beregne den fordampningsvarmen og Lf for vand er 2260 kj/kg:
Q2=m*Lf ? 0,24 kg * 2260 kj/kg=542,4kj*1000=542400J
For at få den samlede tilførte energi skal man Q1+Q2=638707,2J
Strygejernets effekt er 1,20 kW og vi slutter det til en effektivspænding på 230 V.
Bestem strygejernets resistans
I=U/R her isolerer jeg R ? R=U/I
R=230 V/ 1200 w=0,19O
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Opg. 1)

        Q = ρ·V·cvand·(T2 - T1) + ρ·V·Lf

Når du indsætter de nødvendige værdier, fås:        

        Q = 626699 J ≈ 630 kJ 

Opg. 2)

        P = U2/R ⇔ R = U2/P

Ved indsættelse af værdierne i formlen, fås:

        R = 44,1 Ω


Skriv et svar til: Passer resultaterne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.