Fysik

hjælp

23. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

Hej er der nogen som kan hjælpe med mig denne opgave ? :)

Beregn den laveste resonansfrekvens for et åbent rør med effektiv længde 1,20 m


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. marts 2012 af mathon

  ved 20ºC                    

                       fminresonans = v / (2L) = (340 m/s) / (2·(1,20 m)) = 141,667 1/s = 141,667 Hz


Svar #2
23. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

Hvordan ved man at den er på 20grader ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2012 af mathon

det ved du heller ikke
men
                             vluft = √(1,40·R·T / M)     
         hvoraf

                             vluft = 20,1 m/(s·√(K)) · √(T)                                  

så når du kender den absolutte temperatur T,
kan vluft beregnes.


Svar #4
24. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

#3

Hmm kan du forklare det mere simpel.. Jeg har nemlig en prøve om en uge, om det her og bølger..Det kunne være nice hvis du kunne give nogle forklaringer på hvordan man kan beregne sådan nogle lignende opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. august 2015 af Soeffi

#2 Hvordan ved man at den [temperaturen] er på 20 grader [og lydens hastighed dermed 340 m/s]? 

Det antages i mangel af bedre information.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.