Fysik
Hjælp
12. marts 2006 af
bikkelmoysen (Slettet)
har siddet en del tid med denne opgave, men kan ikke rigtig finde frem til hvilke formler jeg skal bruge..
opgaven:
En fiskekutter, som vejer 15 tons, skal trækkes op på stranden. Det sker ad et par lange skinner, som danner en vinkel på 12 grader med vandret. En wire fastgøres i kutteren og en motor trækker den langs skinnerne med en fart på 0,10 m/s. Gnidningskraften mellem kutter og skinner er 44 kN.
a) Beregn det samlede arbejde, trækkraften har udført, når kutteren er trukket 30 meter.
b) Med hvilken effekt gar trækkraften udført dette arbejde?
På forhånd tak!
opgaven:
En fiskekutter, som vejer 15 tons, skal trækkes op på stranden. Det sker ad et par lange skinner, som danner en vinkel på 12 grader med vandret. En wire fastgøres i kutteren og en motor trækker den langs skinnerne med en fart på 0,10 m/s. Gnidningskraften mellem kutter og skinner er 44 kN.
a) Beregn det samlede arbejde, trækkraften har udført, når kutteren er trukket 30 meter.
b) Med hvilken effekt gar trækkraften udført dette arbejde?
På forhånd tak!
Svar #1
12. marts 2006 af 150972 (Slettet)
a) A=F*s*cosx =m*g*s*cosx
Du skal så tage hensyn til det ekstra arbejde, grundet gnidningen mellem kutter og skinner.
b)farten er 0,1 m/s(kutteren flytter sig alstå 0,1 m pr. sek) den skal 30 m hvor lang tid tager det?
P = J/s
Du skal så tage hensyn til det ekstra arbejde, grundet gnidningen mellem kutter og skinner.
b)farten er 0,1 m/s(kutteren flytter sig alstå 0,1 m pr. sek) den skal 30 m hvor lang tid tager det?
P = J/s
Svar #2
12. marts 2006 af 150972 (Slettet)
Her var en smule hjælp. Det kan være det er nok til at du selv kan komme videre. Hvis du skal have mere hjælp må du skrive igen.
Held og lykke!
Held og lykke!
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
