Biologi

fotosyntese og respiration

11. juni 2009 af AnnaBech

Heej:D

hvor i cellen sker fotosyntesen og respiration??

Og Hvad er ATP ??:D

Håber virkelig der er nogle der vil hjælpe mig:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af Zipzap112

ATP står for adenosintriphosphat og er en måde at opbevare energi på. Energi frigives når phosphatdelene i ATP spaltes fra. ATP er altså et kemisk "batteri", for fremstilling af ATP se her : http://highered.mcgraw-hill.com/olc/dl/120071/bio11.swf

Fotosyntese er den omvendte proces af respiration og kan kun laves i organismer indeholdende grønkorn, som er de aktive enheder, hvor dette sker. Her laves glukose (og ilt) ud fra kuldioxid og vand samt påvirkning af sollys.

Cellulær respiration sker i organismer, som er heterotrofe og ikke autotrofe som planter fx. I deres celler laves respirationen delvist i cytoplasma (glykolysen) og delvist i specille organeller kaldet mitokondrier.

Cellulære respiration omdanner glukose ved forbrug af ilt til vand og kuldioxid samt en masse kemisk energi i form af ATP. Se her for fotosyntesen, men den er indviklet: http://highered.mcgraw-hill.com/olc/dl/120072/bio13.swf

Hvis du skal undersøge den cellulære respiration, skal du læse om glykolyse, Krebs Cyklus (Citronsyrecyklus) og elektrontransportkæden (vist i første link).


Svar #2
11. juni 2009 af AnnaBech

Tusind tak:D


Skriv et svar til: fotosyntese og respiration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.