Matematik

differentialkvotient

26. marts 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

find differentialkvotient af disse:

1) x^4* (kvadradrod) af x

2) x^5/5 - 0.5*x^-1

3) 0.5* (x^4 + 20x^2+1)

4) 3+2x-x^2 / 6

5) (kvadratrod) af x + x^2 - 5x +2

6) 1/x * (kvadratrod) af x

7) x-1 / x+1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af mathon

      1.

         produktreglen:
                                   \left ( x^4\cdot \sqrt{x} \right ) = 4x^3\cdot \sqrt{x}+x^4\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}=\left (4\sqrt{x} +\frac{\sqrt{x}}{2} \right )\cdot x^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2014 af mathon

7.
        Kvotientreglen eller omskrivning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Slet ingen forsøg fra trådstarteren selv?


Svar #4
26. marts 2014 af monawang (Slettet)

jo, jeg har regnet alle nu, borset fra nr 4 :(


Svar #5
26. marts 2014 af monawang (Slettet)

og nr 2 mangler jeg også . de andre fandt jeg ud af


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4 #5

Benyt (xn)' = n·xn-1 , som du sikkert også har benyttet i flere af de andre opgaver.


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.