Matematik

Parabler

28. marts 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau
På billedet ses en bygning, hvor facadens profil har form som en parabel (se vedhæftet). I et koordinatsystem med enheden 1 meter på akserne er facadens profil en del af grafen for funktionen: f(x)=-(1/20)x^2+45
Bestem facadens bredde og højde
Bestem facadens areal

Kan I hjælpe?

Brugbart svar (4)

Svar #1
28. marts 2014 af mathon

           Nu har du ikke medsendt parabelprofilen
men
           bredden bestemmes formentlig af afstanden mellem rødderne
dvs

           \left | \alpha -\beta \right |     hvor α og β er røddderne, som beregnes
          af

                                    0 = -\frac{1}{20}x^2+45

                                    x^2=30^2

                                    x=\left\{\begin{matrix} -30\\30 \end{matrix}\right.

    Facadens bredde er så
                                               \left | -30-30 \right |=60\; m


Brugbart svar (3)

Svar #2
28. marts 2014 af mathon

Facadens højde bliver toppunktets andenkoordinat

                              f(0) = 45\; m
                                       


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. marts 2014 af mathon

Facadens areal
er
                                                   \int_{-30}^{30}\left (-\frac{1}{20}x^2+45 \right )dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2015 af tazuro (Slettet)

nøgepatruljen på dybt vand


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.