Matematik
Dimensionering af regnvand
30. marts 2014 af
Sweppers (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Jeg sidder med øvelsen fra Simon Toft om dimensionering af nedsivningsløsninger.
Er der e venlig sjæl som kan bekræfte om følgende er rigtigt?
Vej areal: 10 m x 6 m
10 årsregn: intensitet: 0,41 my/sek
Varighed: 2880 min.
Hvor meget vand kan maks afstrømme af vejstykket som følge af 10 årsregn.
Beregning:
Intensitet: 0,41 my meter/sek = 0,00041 mm/sek
Regnmængde pr. min 0,00041 x 60 = 0,00426 mm/min
Regnmængde 0,00426 x 2880 = 70,8 mm
Formel: 1 mm = 1 L / m^2
70,8 mm = 70,8 L/m^2
Antal liter fra hele arealet: 70,8 L x 60 = 4251 L, der er afstrømmet på 48 timer
Er der e venlig sjæl som kan bekræfte om følgende er rigtigt?
Vej areal: 10 m x 6 m
10 årsregn: intensitet: 0,41 my/sek
Varighed: 2880 min.
Hvor meget vand kan maks afstrømme af vejstykket som følge af 10 årsregn.
Beregning:
Intensitet: 0,41 my meter/sek = 0,00041 mm/sek
Regnmængde pr. min 0,00041 x 60 = 0,00426 mm/min
Regnmængde 0,00426 x 2880 = 70,8 mm
Formel: 1 mm = 1 L / m^2
70,8 mm = 70,8 L/m^2
Antal liter fra hele arealet: 70,8 L x 60 = 4251 L, der er afstrømmet på 48 timer
Skriv et svar til: Dimensionering af regnvand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
