Fysik

Brydningsloven

01. april 2014 af jur2018 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Du står nu og skal lyse på en bold på bunden at et vandbassin med en lommelygte. Når du lyser med en indfaldsvinklen på 41,27 grader, bliver brydningsvinklen 30 grader.

1:Skitser situationen set fra siden

2:Bestem hvad brydningsforholdet fra luft til vand er ud fra disse oplysninger.

3:Hvis du skal ramme bolden med en harpun, skal du så skyde over eller under der hvor bolden ser ud til at være?

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal regne de her opgaver ud, der er til en aflevering i aften. Nogen der kan forklare det simpelt, da jeg ikke har særlig godt styr på emnet?

På forhåndt tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

2) Indsæt i brydningslover for overgang fra luft til vand;

        \sin \theta _{i}=n\cdot \sin \theta _{b}

og isoler n .

3) Bolden ser ud til at være i retningen af den indfaldende stråle.


Skriv et svar til: Brydningsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.