Matematik

Integral

01. april 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved 
 f(x)=6x^2-2x

 
Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,10)  .

Hvordan løser jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Find en stamfunktion F(x) til funktionen f(x) = 6x2 - 2x , og afpas integrationskonstanten k , så at F(1) = 10 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen f(x) er et polynomium, og for hvert led kan man benytte

        ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n≠ -1 .


Svar #3
02. april 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Det forstår jeg ikke.. Kan jeg få et eksempel på det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Et eksempel? Prøv at anvende den kendte formel i #2 på hvert led i funktionen

        f(x) = 6x2 - 2x .


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.