Matematik

Regneregler for differentialkvotient

05. april 2014 af szusee - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om dette:

Når f(x)=\sqrt{x} så er f´(x)=1/(2\frac{}{}\sqrt{x})

men hvad så når f(x)= \sqrt{x}+1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af PeterValberg

er det:

f(x)=\sqrt{x}+1

eller

f(x)=\sqrt{x+1}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2014 af SuneChr

Man omskriver
√x     til    x^(1/2)
og benytter differentiationsreglen
(xn) '  =  nxn-1
En konstant forsvinder ved differentiation af    (1 + √x)


Svar #3
05. april 2014 af szusee

tak :)


Skriv et svar til: Regneregler for differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.