Matematik

Arealfunktion

10. april 2014 af mig234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x)=-6x^2+6x 

Grafen afgrænser sammen med 1. aksen et areal M, beregn arealet 

Jeg har lavet opgaven og får arealet til -1, og det kan jo ikke være rigtigt.. derfor ville jeg høre hvad jeg gør forkert?

Først har jeg fundet stamfunktionen F(x)=-2x^3+3x^2 

og så indsat x-værdierne i formlen A=F(b)-F(a) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af PeterValberg

f har rødder i:

f(x) = 0
-6x2 + 6x = 0
6x(-x + 1) = 0
6x = 0   ∨   -x + 1 = 0
x = 0   ∨   x = 1

du skal bruge disse værdier som integrationsgrænser:

A=\int_0^1{f(x)dx}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2014 af PeterValberg

Arealet er lig med 1 (du har måske byttet rundt på integrationsgrænserne) ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Svar #3
10. april 2014 af mig234 (Slettet)

Okay tak, men glemte at skrive at jeg ikke må bruge hjælpemidler i opgaven.. så kan ikke bruge formlen for det besteme integral 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2014 af PeterValberg

\int_0^1{\left(-6x^2+6x \right )dx}=\left[-2x^3+3x^2 \right ]_0^1=\left(-2\cdot 1^3+3\cdot 1^2 \right )-\left(-2\cdot 0^3+3\cdot 0^2 \right )=

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Arealfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.