Matematik

Logaritmer

12. april 2014 af lektier112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg står med en opgave, hvor jeg skal løse ligningen 12 log(x+4)=30. 

Håber I kan hjælpe mig med ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2014 af mathon

                            \log(x+4)=\left ( \frac{30}{12} \right )=2,5\; \; \; \; \; \; \; \; x> -4

                           10^{\log(x+4)}=10^{2,5}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2014 af anonymbruger4 (Slettet)

10^{\log(x+4)}=10^{2,5} \Leftrightarrow (x+4)=10^{2,5} \Leftrightarrow x=10^{2,5}-4\approx 312,228


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2014 af SuneChr

10^{\frac{5}{2}}=10^{\frac{4}{2}}\cdot 10^{\frac{1}{2}}=10^{2}\cdot \sqrt{10}=x+4


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2014 af 123434 (Slettet)

Hvad er reglen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2014 af SuneChr

y=\log x\Leftrightarrow 10^{y}=x\: \: \: \textup{og}\: \: \: a^{\frac{1}{2}}=\sqrt{a}


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.