Matematik

Fugl

15. april 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(1) En trækfugl taber 19% af sin kropsvægt hver 3. time mens den flyver over Sahara-ørkenen. Dens startvægt er 245 g.
Opstil en model for fuglens vægt som funktion af tiden


(2) Fuglen kan ikke overleve, hvis vægten når under 132 g. Hvor mange timer kan den klare at flyve non-stop i sit træk over Sahara?
Hvis den flyver 60 km/t, kan den da nå frem til en oase 512 km væk?

(1)

f(x)=245*0,81x

x=efter hver tredje time

(2)

131=245*0,81x

131/245=0,81x

x*log(0,81)=log(131/245)

x=log(131/245)/log(0,81)=2,97(3)

Efter 3*3timer=9 timer

(3) Den dør om 9 timer

Turen tager 512km:60km/t=8,53 time

Fuglen kan godt nå frem til oasen. 

Er jeg på rette vej? Det med hver 3 time virker lidt problematisk. Hvordan får man det til at passe med funktionen?

God ferie


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men hvis man i (1) vil have, at x skal være tiden i timer, bliver forskriften

        f(x) = 245 · 0,81x/3

Du har benyttet 3 timer som tidsenheden, og det har du også taget højde for ved løsningen af de øvrige spørgsmål.


Svar #2
15. april 2014 af 123434 (Slettet)

Tak Andersen. Det var til stor hjælp.


Skriv et svar til: Fugl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.