Samfundsfag

IØP, realisme og idealisme-international politik

27. april 2014 af 123434 - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der nogen, der har noter eller et link til et hjemmeside, som beskriver international politik på en nem måde. Har læst lidt, men synes, at der er meget svær litteratur, som beskriver emnet.

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2014 af visp3 (Slettet)

Søg på IP-teorier. Jeg vil desuden anbefale dig at kalde det for realisme og liberalisme, da dette er mere korrekt.

Kort beskrevet så anser realisme-teorien verdenen som anomi - lidt ligesom i en jungle. Alle lande agerer efter egne behov og er tilbjøjelig til at gå i krig. Ønskesceneriet for realismeteorien er, at det er en bipolar magtstruktur i verdenen - altså at der er to lande, der har lige stor magt og på den måde kan presse hinanden ligesom under den kolde krig med Sovjetunionen og USA. Der opstår således ikke krig, fordi at ingen af dem tør gå i krig mod hinanden.

Liberalismeteorien går ud på at går efter interdependens, altså gensidig afhængighed mellem landene. Eksempelvis vil Danmark ikke gå i krig med Sverige, fordi vi har afhængige af hinandens samhandel (se globalisering).

Det er et stort emne, så du må selv læse mere op på det. Dog er det det to nævnte ting noge af de vigtigste ting i forhold til ideologierne.


Skriv et svar til: IØP, realisme og idealisme-international politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.