Matematik

Ortogonal projektion

28. april 2014 af 8700ralf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! 

Jeg sidder lidt fast i denne opgave, jeg har lavet del 1

hvor jeg får den ortonormale basis til at give følgende.

p_1=\frac{1}{2}(1,1,1,1)  ,p_2=\frac{1}{2}(-1,-1,1,1),   p_3=\frac{1}{\sqrt{40}}(-2,-4,-2,-4)

Hvordan finder jeg den ortogonale projektion af u på underrummet V i R^4???

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis (b1,b2,b3) er en ortonormal basis for underrummet V, og b4 er en egentlig vektor, der er ortogonal på b1, b2 og b3, er (b1,b2,b3,b4) en ortogonal basis for hele R4, og man kan da skrive den givne vektor v som

        v = λ1b1 + λ2b2 + λ3b3 + λ4b4 ,

og

        vp = λ1b1 + λ2b2 + λ3b3

er da den søgte ortogonale projektion af v på underrummet V.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2014 af peter lind

(v·p1)p1 + (v·p2)p2 + (v·p3)p3


Svar #3
28. april 2014 af 8700ralf (Slettet)

Så får jeg det det til at give (12/5,0,0,0)

Kan dette passe?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Din basis vist i #0 er ikke korrekt. Der gælder ikke, at p1p3 = 0 .


Svar #5
28. april 2014 af 8700ralf (Slettet)

Men alle 3 giver 1 når jeg finder normen af dem, derfor må de vel være ortonormale???


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er de jo ikke, eftersom de ikke alle er parvis ortogonale. Som nævnt er p1p3 ≠ 0 .


Svar #7
28. april 2014 af 8700ralf (Slettet)

Okay, jeg må lige regne om igen, og se hvad der går galt.


Svar #8
28. april 2014 af 8700ralf (Slettet)

p1=1/2(1,1,1,1) , p2=1/2(1,1,-1,-1)  p3=(1,-1,1,-1)

Kan dette passe???


Svar #9
28. april 2014 af 8700ralf (Slettet)

hvilket så resultere i at jeg får den ortogonale projektion til at give (3,-1,3,-1)


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

p3 skal vel også have en normaliserende faktor (1/2) .

Med v = (4,0,0,0), har man vp1 = 2 , vp2 = 2 , vp3 = 2 , og dermed

(v·p1)p1 + (v·p2)p2 + (v·p3)p3 = (1,1,1,1) + (1,1,-1,-1) + (1,-1,1,-1) = (3,1,1,-1)


Skriv et svar til: Ortogonal projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.