Matematik

Ensvinklede trekanter

30. april 2014 af Mufguffer (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses to retvinklede trekanter ABC og A1B1C1 der er ensvinklede. Nogle af sidelængderne er angivet i figuren.

Bestem AB og A1B1

Jeg får oplyst at;
BC=3  AC=4 og B1C1=9

Nogen der har tid til at hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras til at bestemme |AB| . Benyt så |BC| og |B1C1| til at bestemme skalaforholdet mellem de to trekanter, og beregn så |A1B1| ved at benytte skalaforholdet og |AB| .


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.