Matematik

Udledee

01. maj 2014 af Thedo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey

Hvordan kan man udlede a i en eksponentiel ligning


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter oplysningerne i opgaven, for eksempel to punkter på funktionens graf, eller oplysning om fordoblingskonstant/halveringskonstant eller lignende.


Svar #2
01. maj 2014 af Thedo (Slettet)

Jeg har fået en opgavee hvor jeg skal udlede a for en eksponentiel, jeg har ikke fået nogle oplysninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er lidt svært at løse en opgave uden oplysninger. Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #4
01. maj 2014 af Thedo (Slettet)

Det er en min matematik lærer har fundet på, hun siger at jeg skal udlede a for en eksponentiel og ikke andet


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Antag, at man kender de to punkter (x1,y1) og (x2,y2) på grafen for funktionen

        f(x) = b · ax .

Indsæt de to datapunkter i forskriften og bestem a (og b) af de to ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2014 af mathon

                \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                a=\left( \frac{y_2}{y_1}\right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}


Skriv et svar til: Udledee

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.