Matematik

Faktorisering

02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Faktoriser teller og forkort broken hvis det er muligt. (2x2-2x-4)/x+1

Hvordan skal jeg bere mig ad med dette

Jeg for det til

(2*(x-r1)*(x-r2))/x+1

men det tror jeg bare ikke er rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af SuneChr

Sæt 2 udenfor en parentes i tælleren og faktorisér tæller yderligere ved at løse 2.gr.'s ligningen
x2 - x - 2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2014 af mathon


                  \small \frac{2x^2-2x-4}{x+1}\; \; \; \; \; \; \; x\neq -1

                  \small \small \frac{2\left (x^2-x-2 \right )}{x+1}\; \; \; \; \; \; \; x\neq -1                         da tællerpolynomiets rødder er -1 og 2

                  \small \small \frac{2{\color{Red} \left (x+1 \right )}\cdot \left (x-2 \right )}{{\color{Red} \left (x+1 \right )}}\; \; \; \; \; \; \; x\neq -1    …


Svar #3
02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

burde den saa ikke hedder x2-x-4=0 ?
 


Svar #4
02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

saa svaret er 2*(x-2) ? tusind tak for hjelpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når man skriver brøker med skrå brøkstreg / , skal der parentes omkring en tæller eller en nævner, hvis der er flere led i tælleren eller nævneren, og hvis der er flere faktorer i nævneren. Det ser ud til, at du faktisk mente

        (2x2 -2x -4) / (x+1) = 2·(x2 -x -2) / (x+1) = 2·(x+1)·(x-2) / (x+1) ,

hvor der så kan forkortes, som vist i #2.

#4

Ja, det er svaret, når man medtager forbeholdet x ≠ -1 .


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.