Matematik

Linæer

05. maj 2014 af simda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet lyder: Vis hvorledes man udleder formlen for hældningskoefficienten a i y=ax+b ud fra to punkter P (x1, y1) og Q (x2 og y2), og opstil den generelle formel for a.

Mit svar:

Hvis vi kender to punkter med koordinat sættene P (x1,y1,) og Q (x2,y2) på den rette linje y = ax+b kan hældningen a findes ved formlen:

a= y2-y1 / x2-x1

Er det rigtigt? Eller skal man os selv finde på et eksempel og vise udregningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man indsætter hvert punkts koordinatsæt i den lineære forskrift   y = ax + b , hvorved man får de to ligninger

        y1 = ax1 + b
        y2 = ax2 + b

der er et ligningssystem i a og b. Ved at løse det, får man så de kendte udtryk for a og b. Husk at benytte parenteser, når der benyttes skrå brøkstreg.


Svar #2
05. maj 2014 af simda (Slettet)

Jeg har lavet det på den her måde. Er det rigtigt

Den rette linje y= ax+b går gennem punkterne P (4, 2270) og Q (14,4820).

Vi finder hældningskoefficienten a ved at indsætte punkterne P (x1,y1,) = (4,2270) og Q (x2,y2,)= (14,4820) i formlen.

       255

Dvs. hældningen er a =255


Svar #3
05. maj 2014 af simda (Slettet)

Skal jeg os til at finde b? og derefter skrive hvad funktion forskriften bliver ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det er da korrekt beregnet, men ifølge formuleringen i dit spm. i #0 skal du først vise det generelle udtryk for hældningskoefficienten a, for eksempel ved at følge vejledningen i #1.


Svar #5
05. maj 2014 af simda (Slettet)

Er det korrekt nu???

Vedhæftet fil:Mattttttt.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

$5

Men stadigvæk: du har jo ikke udledt udtrykket for hældningskoefficienten, således som din opgavetekst påkalder det. Du har blot givet udtrykket.


Svar #7
05. maj 2014 af simda (Slettet)

jeg fortår ike hvad dr menes med "udledt udtrykket for hældningskoefficienten"


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det har jeg jo forklaret fremgangsmåden for i #1. Du skal vise, hvordan man kommer frem til udtrykket

        a = (y2 - y1) / (x2 - x1) .


Svar #9
05. maj 2014 af simda (Slettet)

Ja men er det ikke bare at, når vi kender  to punkter med koordinat sættene P (x1,y1,) og Q (x2,y2) på den rette linje y = ax+b kan hældningen a findes ved formlen:         a = (y2 - y1) / (x2 - x1) .

:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du skal jo vise, hvordan man kommer frem til det udtryk, som jeg har forklaret det i #1, #4, #6, #8.


Svar #11
05. maj 2014 af simda (Slettet)

ok tak for hjælpen


Skriv et svar til: Linæer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.