Matematik

Skalarprodukt

06. maj 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt ny til vektorer, og kunne godt bruge en lille forklaring, for brug af skalarproduktet.

Jeg har fået skalarproduktet -83, med følgende to vektorer:

A= -4 -j7

B= 5 j9

Men hvad kan jeg bruge tallet -83 til? Det siger mig ikke rigtig noget, og jeg kan heller ikke rigtig finde nogen forståelig forklaring, hvis jeg søger efter det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af SuneChr

\binom{-4}{-7j}\cdot \binom{5}{9j}=(-4)\cdot 5+(-7j)\cdot 9j=-83
Løs denne m.h.t. j
Repetér det skalære produkt.


Svar #2
06. maj 2014 af Redub (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, jeg forstår, hvad du mener :)

Har jeg lavet det forkert? Jeg har lavet udregningen, ligesom du har stillet det op :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2014 af mathon

Skalarproduktet af vektorerne

                              \small \vec{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \\ a_3 \end{pmatrix}    og   \small \small \vec{b}=\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \\ b_3 \end{pmatrix}


                             er defineret
                       

                               \small \vec{a}\cdot \vec{b}=\small \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \\ a_3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} b_1\\b_2 \\ b_3 \end{pmatrix}=a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2+a_3\cdot b_3
                
 


Svar #4
06. maj 2014 af Redub (Slettet)

Tak for alle svarene - jeg ville egentlig bare vide hvad jeg kunne bruge de -83 til? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2014 af SuneChr

# 4
Du skal løse ligningen i # 1 og dermed finde koefficienten j til andenkoordinaten af de to vektorer.
# 0 Med et enkelt bogstav skal bogstavet være et lille bogstav og rigtignok "fed".  a•b = - 83


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2014 af mathon

    

                  


Skriv et svar til: Skalarprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.