Matematik

Integralregning:

07. maj 2014 af AlemDer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Har forøgt mig i snart 2 timer på at løse opgave b og c, men kan simpelthen ikke komme frem til noget der minder om et resultat, så ville høre om der var nogle af de kloge hoveder her inde som gad og hjælpe.

Jeg har vedhæftet opgaven som et billede, og det var som sagt b og c, jeg har brug for hjælp til.

Vedhæftet fil: Opgave 11.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af SuneChr

b)  Integralet står i opgaven. Som øvre grænse er det 10.
c)  Sæt det bestemte integrals værdi til 300 og beregn t deraf.


Svar #2
07. maj 2014 af AlemDer (Slettet)

Når jeg så regner b) for jeg det til 2,5•x^2+1020 og kan ikke se mig frem til noget resultat her.

Det skal lige siges at jeg er meget ny omkring det med integral regning, så hvis nogen har lysten og tiden til at give en lidt mere uddybende forklaring på hvordan jeg griber de to opgaver an, ville det være perfekt.

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2014 af SuneChr

# 2
Din matematiklærer har både lyst og tid til at gennemgå stoffet med sine elever.


Svar #4
07. maj 2014 af AlemDer (Slettet)

Du behøver ikke spille dumsmart! Der er en grund til at jeg spørg om hjælp, og hvis ikke du har lyst til det, hvorfor så begynder at skrive til mit indlæg i det hele taget

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2014 af mathon

En demokrat tolererer andres mening uden mudderkastning!
...........

b)

               \small E=\int_{0}^{10}\left (20\cdot \left ( 1-e^{-x} \right )+0,5x \right )dx=\left [20\left ( x+e^{-x} \right )+\frac{1}{4}x^2 \right ]_{0}^{10}=

                     \small 20\left \cdot ( 10+e^{-10} \right )+\frac{1}{4}\cdot 10^2-\left ( 20\left \cdot ( 0+e^{-0} \right )+\frac{1}{4}\cdot 0^2 \right )=

                     \small 200+20e^{-10}+25-20 =205+20e^{-10}=5\cdot \left (41e^{10}+4 \right )\cdot e^{-10}\approx 205


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2014 af mathon

c)
                \small 300=\int_{0}^{t}\left (20\cdot \left ( 1-e^{-x} \right )+0,5x \right )dx=\left [20\left ( x+e^{-x} \right )+\frac{1}{4}x^2 \right ]_{0}^{t}=

                 \small 20\left \cdot ( t+e^{-t} \right )+\frac{1}{4}\cdot t^2-20=300\; \; og\; \; t> 0     

                \small \small solve(20\left \cdot ( t+e^{-t} \right )+\frac{1}{4}\cdot t^2-20=300,t) |\, t> 0


Svar #7
07. maj 2014 af AlemDer (Slettet)

Mathon

Jeg beklager mit "vredesudbrud" :)

Og mange tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Integralregning:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.